www.one-news.gr
070be989 Ad45 408d Bcb1 1581deaf0f7f

Ώρα του πρωθυπουργού: Ανακοινώνει νέα μέτρα για τους αγρότες – Πού αναμένεται να δώσει έμφαση

Κοινοποίηση

Τις κινήσεις στήριξης του αγροτικού κόσμου της χώρας που συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του, αναμένεται ότι θα φέρει η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανεβαίνει στις 11 το πρωί στο βήμα της Ολομέλειας και μετά τα πολλαπλά μηνύματα προς τους αγρότες, με σημείο αναφοράς τη συνάντηση που είχε μαζί τους στο μπλόκο της Βόνιτσας, θα περιγράψει τον επόμενο κύκλο των κυβερνητικών παρεμβάσεων όσον αφορά στην κυβερνητική αρωγή, πάντα υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής ισορροπίας.

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουν ως επίκεντρο την ενέργεια, το κόστος παραγωγής αλλά και την επόμενη μέρα στο μοντέλο του ΕΛΓΑ όσον αφορά στις αποζημιώσεις και στην ασφάλιση των αγροτών.

Παράλληλα, ένα μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι και αναμένεται να έρθει στην πρώτη γραμμή είναι αυτό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και το 2024.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε χθες για πρώτη φορά τόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό. «Έχει γίνει δύο χρόνια. Ήταν ένα σημαντικό και λογικό αίτημα των αγροτών. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόθεση της κυβέρνησης, το έχει κάνει δύο φορές, εφόσον βρει δημοσιονομικά τον τρόπο να κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Για Επιπλέον παρεμβάσεις από τον πρωθυπουργό με επίκεντρο τη στήριξη στα τιμολόγια της ενέργειας, προϊδέασε και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.
Θα υπάρξει στήριξη στους αγρότες. Έχουμε ανοιχτά αυτιά και στεκόμαστε δίπλα στον αγροτικό κόσμο, επεσήμανε σε συνέντευξή του στο ERTNEWS και στην εκπομπή «ΕΠΙΛΟΓΟΣ» του Απόστολου Μαγγηριάδη.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγη:ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψηφίζεται σήμερα το ν/σ για την επιστολική ψήφο στη Βουλή – Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην επέκτασή της στις εθνικές εκλογές

diktio omada

Βύρωνας: Προφυλακιστέοι οι δύο από τους πέντε που έδωσαν ναρκωτικά στη 16χρονη

diktio diktio

Από τις δολοφονίες του Σαμπάνη και του Φραγκούλη στο Romáland

diktio diktio