www.one-news.gr
Pav 3970 696x464

Στέλιος Αγγελούδης: Σε συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη πόλο έλξης τουριστών από την Ομογένεια

Κοινοποίηση

Τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.
Στη συνάντηση που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Αγγελούδης ενημερώθηκε για την προσκυνηματικού χαρακτήρα επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου συνοδεία σαράντα ομογενών στη Θεσσαλονίκη και στο Άγιο Όρος και προέταξε την ανάγκη συνεργασίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την προώθηση του θρησκευτικού Τουρισμού με τα πολλαπλά οφέλη που φέρνει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του αναφέρθηκε στις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιούνται από την Αρχιεπισκοπή για την Ομογένεια και ειδικά για αυτές που αφορούν στη νεολαία. Ο κ. Ελπιδοφόρος προσκάλεσε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2024 στη μεγάλη Κληρικολαϊκή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Ντιέγκο. Πρότεινε μάλιστα να συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με περίπτερο στη μεγάλη Έκθεση που γίνεται το ίδιο διάστημα και απευθύνεται στην Ομογένεια και όχι μόνο.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Αγγελούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής με τον οποίο είχαμε μια πολύ περιεκτική και ουσιαστική συζήτηση. Κάναμε αναφορά σε θέματα που αφορούν στην Ομογένεια και τον κομβικό ρόλο της Εκκλησίας, ενώ με χαροποίησε ιδιαίτερα η στάση του Σεβασμιωτάτου όταν έθεσα το θέμα της υποστήριξης της πόλης μας για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού. Με εντυπωσίασε η γνώση και η προσέγγιση του. Είναι έτοιμος να στηρίξει αυτή μας την προσπάθεια. Άλλωστε ο ίδιος με την ιδιότητα που έχει ως Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο μας αλλά και τους πολυετείς δεσμούς που είχε και έχει με την πόλη, ανέλαβε την πρωτοβουλία ώστε ο θρησκευτικός τουρισμός που συνδέεται αφενός με τις δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες και τα βυζαντινά μας μνημεία αλλά κυρίως με την παρουσία του Αγίου Όρους και των Μετεώρων, να καταστεί πόλος έλξης τουριστών από την Ομογένεια. Χάρηκα ιδιαίτερα, γιατί συνέδεσε το προσκύνημά του στη Θεσσαλονίκη με μία πράξη που συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τόνισε: «Σε μια τέτοια βαθιά εκκλησιαστική πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, ήθελα πολύ να έρθω μαζί με τους ομογενείς, να συνεργαστούμε θεσμικά με τους φορείς της. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να συνεργαστούμε και να συνδέσουμε την ομογένεια του εξωτερικού με την ιδιαίτερη πόλη της Θεσσαλονίκης, -πόλη με την οποία με δένουν και ιδιαίτεροι δεσμοί- και να προχωρήσουμε με έναν τρόπο που και η εκκλησιαστικότητα της πόλης να υπογραμμίζεται αλλά και ουσιαστικά να συμβάλλουμε και στην ανάπτυξη και στην οικονομία. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Η Εκκλησία πρέπει να μην είναι μόνο ένας πνευματικός θεσμός αλλά και ένας θεσμός που θα συμβάλλει και στην οικονομική και ανθρώπινη ευημερία ενός τόπου και αυτό είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη βαθιά θρησκευτική, βαθιά βυζαντινή, όχι μόνο σε ότι αφορά το παρελθόν, αλλά το παρόν και είμαι σίγουρος και το μέλλον. H εκλογή του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Φιλόθεου είναι μια ευχάριστη αλλαγή η οποία θα φέρει νέα πνοή στην πόλη και θα ικανοποιήσει και τους πολίτες που τον ψήφισαν και τους πιστούς που θα έχουν ένα νέο, ικανό και δυναμικό Ιεράρχη. Είμαι έτοιμος να συμβάλω στην προσπάθεια να μπορέσουμε να δούμε μια πόλη που θα συνεχίζει την εκκλησιαστική της παράδοση και τις ρίζες με έναν ανανεωμένο τρόπο, που θα μπορεί να μιλά στις ψυχές και στις καρδιές και των νέων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κερκυραϊκή Αποκριά: Σάββατο 16 Μαρτίου Παιδικός χορός στην Πλακάδα του Αγίου

diktio omada

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Βυζαντινού Φρουρίου” αναβιώνουν τα χελιδονίσματα

diktio omada

Ερευνητές τροποποίησαν γενετικά αγελάδα ώστε να παράγει γάλα με πρωτεΐνες ινσουλίνης

diktio diktio