www.one-news.gr
2fb43ff85d5150ebcee470c8dda3d13e Xl

Ζήτημα με έγκριση δαπάνης 5 εκατ. ευρώ, για την διαφήμιση της επιστολικής ψήφου, προτού ψηφιστεί το νομοσχέδιο, εγείρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση

«Η κυβέρνηση βλέπει τη νομοθέτηση ως ευκαιρία για να αρμέξει το δημόσιο ταμείο», ανέφερε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος.

Όπως και η εισηγήτρια του κόμματος Γιώτα Πούλου, έτσι και ο κ. Καραμέρος, παρουσίασε στη συζήτηση έγγραφο του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης και Εκκαθάρισης Δαπανών του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο εγκρίνεται δαπάνη 5 εκατομμυρίων ευρώ για την προβολή και διαφήμιση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου.

«Το Σώμα και ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει περισσότερα γι’ αυτή την απόφαση που πήρατε. Την απόφαση του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης και Εκκαθάρισης δαπανών του Υπουργείου Εσωτερικών, για μια δαπάνη ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, στις 18 Ιανουαρίου, πριν δηλαδή περάσει το σχέδιο νόμου που συζητούμε», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Το έγγραφο αναφέρει δαπάνη 5 εκατομμύρια ευρώ για προβολή και διαφήμιση για το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου. Θα επαναλάβετε λοιπόν τα όσα σκανδαλώδη πράξατε με τη λίστα Πέτσα, που το πόρισμα του ΣΔΟΕ μιλάει για ζημία 3 εκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσε αυτή η λίστα; Και πάτε τώρα να δώσετε 5 εκατομμύρια ευρώ;».

Ο κ. Καραμέρος αναφέρθηκε και στην τροπολογία για την επέκταση της επιστολικής ψήφου, για τους Έλληνες του εξωτερικού, και στις εθνικές εκλογές. «Προσπαθήσατε να εξαπατήσετε πολιτικά, ερχόμενη εδώ με μια εκπρόθεσμη τροπολογία, γνωρίζοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο, να φτάσετε τη συναίνεση των 200 βουλευτών, για να δημιουργήσετε ένταση για να ξεφύγετε από τα εσωτερικά σας προβλήματα. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, μιλάμε για τον ηλεκτρονικό κατάλογο προκειμένου να μπορούν οι Έλληνες που ζουν στη χώρα να εργάζονται και να ψηφίζουν, λέμε για το δικαίωμα πρόσβασης των ΑμέΑ, με προσβάσιμα εκλογικά κέντρα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στη Θεσσαλονίκη

diktio diktio

Αλλαγή ώρας σε Καρδίτσα και ΣΕΦ

diktio omada

Σε τροχιά υλοποίησης η ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω

diktio diktio