www.one-news.gr
Fdb733b9 E697 47c7 A745 35c569dddf3f

«Άλμα» γρίπης και RSV μαζί με τον κορονοϊό – Πού επικεντρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τον ΕΟΔΥ

Κοινοποίηση

Σε ανοδική πορεία οι επιδημιολογικές καμπύλες της γρίπης, του κορονοϊού και των άλλων ιώσεων με την κορύφωση τους σε  δύο έως τρεις εβδομάδες, και την αποκλιμάκωση να αναμένεται μέσα στο Φεβρουάριο καθώς ανεβαίνει ο αριθμός των νοσηλειών, εξετάζεται και η υποχρεωτική επαναφορά της μάσκας, στα νοσοκομεία, ειδικά στα αντικαρκινικά.

Ο υπουργός Υγείας  Άδωνις Γεωργιάδης  συνέστησε να μην υπάρξει πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός. Στο υπουργείο, πάντως, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΕΟΔΥ, λόγω της αύξησης κρουσμάτων, και της πιθανότητας να αρχίσει περαιτέρω πίεση στο σύστημα Υγείας.

Ήδη στο νοσοκομείο «Μεταξά» η συμμόρφωση και των επισκεπτών μαζί με το πρσωπικό στην χρήση μάσκας φτάνει στο 80% ενώ το ίδιο μέτρο ισχύει εδώ και αρκετές εβδομάδες στο «Αττικό» νοσοκομείο.

Οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ στην πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας επανέλαβαν ότι είναι πολύ μεταδοτική η νέα παραλλαγή του κορονοϊού, χωρίς προς το παρόν να διαπιστώνεται πίεση στο σύστημα, εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία σε εφημερίες.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά, έχουν αναπτύξει όπως φάινεται αντισώματα στον κορονοϊό καθώς είναι περιορισμένα τα περιστατικά στα νοσοκομεία Παίδων, αντίθετα πλήττονται από την γρίπυ τύπου Άλφα και τον ιό RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό). Ηη σύσταση των επιστημόνων είναι τα παιδιά να φοράνε μάσκα για να προστατεύουν τους ηλικιωμένους.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Πηγη: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βουλή: Κατατέθηκε η Συμφωνία Ελλάδας – Πορτογαλίας για συνδρομή και συνεργασία στον τομέα Πολιτικής Προστασίας

diktio omada

Βλάχος για Γεωργιάδη και Προτοσάλτε: «Είναι δυνατόν να θέλω εγώ το κακό αυτών των ανθρώπων;»

diktio omada

Kρήτη: Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε Χανιά και Ηράκλειο για την Παλαιστίνη

diktio diktio